Vrijwilligersbeleid

Bij s.v. Leones doet ieder lid boven de 16 jaar jaarlijks 6 uur vrijwilligerswerk voor de club. Voor leden onder de 16 jaar doen de ouders of verzorgers het vrijwilligerswerk. Ouders, met meer dan 2 voetballende kinderen, vervullen maximaal 12 uur vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk start vanaf leeftijdscategorie JO-10. We bieden leden de optie om zich in te schrijven voor het vrijwilligerswerk van hun keuze via de voetbal.nl-app. Via de voetbal.nl-app kun je een voorkeur opgeven, of jezelf meteen inplannen voor een specifieke dienst, tijd en datum. De inschrijfperiode wordt elk seizoen via verschillende kanalen gecommuniceerd. Wanneer je jezelf niet tijdig inschrijft dan zal de vrijwilligerscoördinator je in contact proberen te komen om samen te kijken naar een vrijwilligerstaak die bij je past. Het is uiteraard ook mogelijk om tot de tweede seizoenshelft te wachten en daar de zes uur vrijwilligerswerk te volbrengen. We komen er hoe dan ook samen uit. Samenhorigheid doordat iedereen zijn of haar taak uitvoert is de sleutel tot succes.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO DE VRIJWILLIGER

Stappenplan

Stappenplan_afbeelding_eerste.png                    Screenshot_2.jpg

Klik hier voor het stappenplan in PDF

Waarderingssysteem van De Verschilmaker voor s.v. Leones

Teamovereenkomst en waarderingssysteem

Maar er is meer. Voor wat hoort wat, dus wil s.v. Leones haar leden de waardering geven die zij verdienen voor het getoonde sportieve gedrag. Als een team de teamovereenkomst ondertekent, staat hier een waardering tegenover: het team ontvangt een startbudget aan Verschilmakertjes. Hoeveel startbudget het team krijgt, hangt af van de categorie waarin een team wordt ingedeeld.

Boven op het startbudget ontvangt ieder team voor elke maand dat het zich aan de afspraken houdt extra Verschilmakertjes. Houd er ook rekening mee dat wanneer de afspraken niet worden nagekomen er Verschilmakertjes moeten worden ingeleverd. Alleen zo houden we elkaar scherp. Wij zien het als een gezonde competitie waar iedereen het maximaal aantal Verschilmakertjes kan scoren.

Er zijn twee niveaus:

• Niveau 1 bestaat uit teams die 8 tegen 8 spelen
  • Niveau 2 bestaat uit teams die 11 tegen 11 spelen.

Niveau 1

Teams spelen 8 tegen 8

Niveau 2

Teams spelen 11 tegen 11

Start bij ondertekening Team Overeenkomst

30 Verschilmakertjes

50 Verschilmakertjes

Maandelijkse beloning bij goed gedrag

3 Verschilmakertjes

5 Verschilmakertjes

Max.beloning per team

60 Verschilmakertjes

100 Verschilmakertjes

Vrijwilligerswaardering

Teams worden niet alleen beoordeeld op hun sportieve prestaties, maar ook gewaardeerd voor vrijwilligerswerk. Bovendien kunnen ouders (kinderen 16 of jonger) door zelf vrijwilligerswerk te verrichten beloningen verdienen voor hun kinderen. Het bestuur van s.v. Leones wil op deze manier de teams tegemoet komen en streven naar een vereniging vol met betrokken en positieve leden.

Teams 8x8

• Score 100%: Ouders/verzorgers van alle spelers in het team hebben vrijwilligerstaken verricht. 30 Verschilmakertjes (Waarde € 66).
  • Score tussen 99% en 75%: Een groot deel van de ouders/verzorgers van het team hebben vrijwilligerstaken verricht. 10 Verschilmakertjes (Waarde € 22).
  • 75% of minder: Een minderheid van de ouders/verzorgers van het team hebben vrijwilligerstaken verricht. Geen aanvullende waardering.

Teams 11x11

• Score 100%: Iedereen in het team heeft vrijwilligerstaken verricht. 50 Verschilmakertjes (Waarde € 110).
  • Score tussen 99% en 75%: Een groot deel van het team heeft vrijwilligerstaken verricht. 15 Verschilmakertjes (Waarde € 33).
  • 75% of minder: Een minderheid van het team heeft vrijwilligerstaken verricht. Geen aanvullende waardering.