Leones bijna veilig en nog in de race voor promotie

sv Leones 1 (zon)

Trekvogels 1 (zon)

2e klasse G

12 mei 2024 14:00

E.B.J. Hoebink

Sportpark Het Zijvond
De Peel 6
6658DJ
BENEDEN-LEEUWEN
tel. 0487-591940

Op een zonovergoten sportpark "Het Zijvond" werd de wedstrijd Leones tegen het Nijmeegse Trekvogels gespeeld. Vanwege de warmte werd uitgeweken naar het veld met gewoon gras i.p.v. kunstgras.  Met nog 3 wedstrijden te gaan maakten beide ploegen bij winst nog kans op promotiewedstrijden en bij verlies op degradatiewedstrijden in de nacompetitie

Nadat pupil van de week Milo van Gelder de wedstrijd opende door de bal na een mooie solo achter de doelman van Trekvogels te werken trapte Leones af. Beide ploegen gingen volop in de aanval. Al na 5 minuten schoot Joshua Lopez Cuijten de bal prachtig binnen na een mooie voorzet van Bram Kooijmans. Bij Leones kwam er nu steeds meer combinatievoetbal in en de druk op Trekvogels nam toe. Een verre ingooi van Trekvogels bereikte het strafschopgebied, maar de Trekvogels spits schoot rakelings over. Leones nam gas terug en speelde veelal de bal achterin rond zonder echt in de problemen te komen. Maar na balverlies schoot de spits van Trekvogels net naast. Een forse overtreding van een speler van Trekvogels op Jeff van Hoeve, werd bestraft met geel, maar er zat een rood randje aan. Even later onderschepte Haitam Chibane een bal en schoot rakelings over. De druk van Leones nam weer toe. Een mooie passeerbeweging van Bram Kooijmans en vervolgens een mooie voorzet, maar de spitsen kwamen net te laat om af te ronden. Na een mooie combinatie tussen Haitem Chibane en Furkan Aksoy werd er vlak voor het doel onterecht afgefloten wegens buiten spel.

Het begin was hetzelfde als het einde van de eerste helft. Wederom een mooie combinatie van deze twee spelers wegens buiten spel afgefloten. Leones bleef de bovenliggende partij en kwam nauwelijks in de problemen. Een afvallende bal van Leones kwam onverwacht voor de voeten van de Trekvogels-spits, die scoorde de 1-1, tegen de verhouding in. Trekvogels putte moed uit dit doelpunt en werd gaandeweg sterker. Even later kwam Leones goed weg na een schot van Trekvogels op de binnenkant van de paal. Vervolgens de wissels : Daniel van Leest voor Joshua Lopez Cuiten en Dylan van der Ven voor Jaap Jansen. Hierdoor werd weer meer de aanval gezocht, wat resulteerde in een doelpunt van Dylan van der Ven na een mooie voorzet van Haitam Chibane. Hierna golfde het spel wat op en neer. Trekvogels komt net te kort bij een voorzet voor het doel van Leones. Hierna nog een wissel, tw: Illias el Hammouti voor Jake van der Ven.  De laatste tien minuten werd het wat rommelig en grote kansen bleven uit. Na een korte blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en floot af.

Hierdoor kwam Leones wat dichter bij mogelijke nacompetitie promotie. Op 2e Pinksterdag staat de derby van Maas en Waal weer op het programma. Ditmaal is deze in Druten bij het al gedegradeerde DIO’30 dat er zeker op gebrand zal zijn een resultaat tegen Leones te behalen. De derby begint om 14.00 uur.