5342DZ
OSS
tel. 0412-626683

Waar SV TOP eerder dit seizoen maar een puntje wist te pakken op ’t Zijvond waren de kaarten afgelopen zondag totaal anders geschud. In het Brabantse Oss werd de ploeg van oefenmeester André Cornelissen met ruime cijfers opzij gezet.

De Brabanders begonnen uitermate sterk aan het treffen. Binnen tien minuten lag de bal dan ook al in het net van doelman Jules Feelders. Leones probeerde, mede door de gehavende selectie, de Ossenaren in de counter te verrassen. Dit leek de weg naar succes. Bram Kooijmans kon na een kwartier spelen de stand gelijktrekken vanaf de penaltystip, maar hij verzuimde de bal in de touwen te jagen. SV TOP bleef aanvallend voetballen en niet veel later werd de voorsprong verdubbeld; doelman Feelders werd in de korte hoek verrast.

Ondanks de achterstand zocht Leones direct na rust de aanval. De geel-zwarten kregen de deksel echter razendsnel op de neus nadat een vijandelijke corner zonder tussenkomst van een speler het touw kuste, 3-0. Ondanks de achterstand en het betere voetbal van SV TOP bracht Leones veel arbeid in het spel. Hard werken werd in Brabant helaas niet beloond. Na een uur voetbal werden de jongens uit Lauwe verschalkt met hun eigen wapen, na simpel balverlies op het middenveld zorgde een snelle counter ervoor dat de 4-0 kon worden binnen gewerkt. Leones kwam er in deze fase niet meer aan te pas en ook de ingebrachte jonge wissels konden niet voorkomen dat vlak voor tijd zelfs de 5-0 op het scorebord terecht kwam, waarmee direct de eindstand werd bepaald.

De twee komende zondagen is het eerste elftal vrij. Op 5 maart wordt de streekkraker tegen Woezik op eigen sportpark afgewerkt.