JO14-1 SV Leones voor de derde keer kampioen

13 mei 2024 12:15

De JO14-1 van sv Leones is bezig aan een uniek seizoen. Nadat de eerste twee competitierondes vrij makkelijk en ongeslagen afgesloten werden met een kampioenschap, kwam het team na de winterstop uit in de 1e klasse. Ook in deze klasse werd al snel duidelijk dat de jongens tot veel meer in staat zijn.

De eerste wedstrijden werden weer makkelijk gewonnen. Ook was er een heuse derby en wel tegen Aquila/Avios/DBV. Dit was dan ook gelijk de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. De jongens kennen elkaar en de tegenstander wist dat ze voetballend minder waren, dus ze gooiden er een gezonde portie fysiek tegenaan. Leones had hier zichtbaar moeite mee, maar op karakter trokken ze de overwinning over de streep.

Niets stond het derde kampioenschap op rij meer in de weg. Na twee weken rust, vanwege vakantie, moest het op zaterdag 11 mei gebeuren tegen directe concurrent Beuningse Boys. Op een zonnig en druk bezocht Sportpark Het Zijvond begon Leones sterk aan de wedstrijd. Je zag dat de spelers (en trainer) gespannen waren en met een goede keeper bij de Beuningse Boys bleef de verdiende treffer uit. En iedereen kent de bekende voetbalwet: als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander. Niets was minder waar, want ineens stond het 0-2. Zou het dan op deze mooie, zonnige dag dan toch voor het eerst dit seizoen mis gaan?

Gelukkig kon het team nog voor de rust de aansluitingstreffer maken 1-2. Leones drukte door en de gelijkmaker leek in de maak, maar helaas ging de bal er niet in. Het team ging rusten met een achterstand. De taak aan trainer Martijn Hempenius om het team wakker te schudden en op scherp te zetten. Met al zijn ervaring en overwicht op de jongens, lukte hem dat goed. Leones kwam sterk uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ook in de tweede helft zat het niet mee, maar de tegenstander kwam niet meer aan voetballen toe. Uiteindelijk viel de terechte gelijkmaker die genoeg was voor het kampioenschap. Het enige smetje was dat het team dit seizoen voor het eerst punten verloor.

DSC00626.JPG     Afbeelding_van_WhatsApp_op_2024-05-11_om_19.25.16_c645e23b.jpg

Het feest kon voor de derde keer dit seizoen losbarsten. Met mooie kampioensshirts, rookbommen, champagne, woordje van de voorzitter, foto en een feestje in de avond kunnen de jongens zich opmaken voor een mooi slot van het seizoen, want het seizoen is nog niet voorbij. Op zaterdag 1 juni staat de JO14-1 van sv Leones in de bekerfinale. Deze wordt gespeeld in Brummen op sportpark De Hazenberg en gaat tegen Rood-Wit'58 JO14-1 uit Putten. Hopelijk wordt zaterdag 1 juni de kers op de taart gezet en gaat de JO14-1 misschien wel de geschiedenisboeken in van sv Leones.

Afbeelding_van_WhatsApp_op_2024-05-11_om_21.49.38_2ae292f1.jpg            Afbeelding_van_WhatsApp_op_2024-05-11_om_21.49.54_41401ee7.jpg