>>  Clubinfo >> Maatschappelijk >> Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage bij s.v. Leones

Wat is dat maatschappelijke stage?

Een maatschappelijke stage is een stage waarbij leerlingen van het voortgezet onderwijs kennismaken met vrijwilligerswerk. Het is een vorm van leren buiten de school.

Bij s.v. Leones kun je op zeer verschillende leuke manieren stagelopen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kansen die onze voetbalclub jou kan bieden? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden en kansen bij Leones

Enkele voorbeelden van een maatschappelijke stage bij onze vereniging zijn:
  • assistent-trainer van een pupillenteam;
  • spelleider bij de minipupillen (5-jarigen) en
  • pupillenscheidsrechter.
Ook als je interesse niet direct bij voetbal ligt, hebben we mogelijkheden, denk daarbij aan:
  • het opstellen van artikelen over de jeud bij onze vereniging voor op onze website;
  • het maken van leuke (actie)foto's;
  • het draaien en opmaken van een promotiefilmpje;
  • het ontwerpen van posters voor acties of evenementen en
  • het organiseren van een leuke activiteit.

Kortom, je vindt bij ons ongetwijfeld een leuke en passende opdracht die bij je interesses past.

Nog een mogelijkheid biedt Catalpa Kinderopvang B.V. Zij verzorgen op het sportpark van Leones buitenschoolse opvang voor kinderen. Door de samenwerking tussen Catalpa en Leones kun je dus ook stagelopen op het gebied van kinderopvang.

Ervaring met maatschappelijke stages

Leones heeft in het verleden al meerdere malen samengewerkt met het Pax Christi College en de stichting 'Voormekaar' op het gebied van maatschappelijke stages.

Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van stagiaires en het aanbieden van opdrachten. In 2010 hebben wij de eerste certificaten voor het succesvol afronden van de stageopdracht uitgereikt aan Arnoud Steenkamp, Jasper Hol, Twan van Sonsbeek en Rob van Kerkhof.

Ben je benieuwd naar hun ervaringen?

Ervaring Arnoud Steenkamp

Het afgelopen schooljaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij Leones.
Toen ik hoorde dat het Pax Christi College graag wilde dat
leerlingen door middel van een maatschappelijke stage kennis op gingen doen in de maatschappij, was ik meteen enthousiast.

Ik heb onmiddellijk trainer Patrick Gremmen van de F1 gebeld of ik daar mocht assisteren bij het trainen. Patrick was blij verrast dat ik hem wilde helpen. Zodoende heb ik samen met Patrick en Haske Megens een jaar lang de F1 van Leones mogen trainen.

Ik heb hier veel plezier aan beleefd en de ervaring die ik hiermee heb opgedaan zal ik zeker meenemen. Ik wil Leones bedanken voor deze prettige samenwerking.

Ervaring Rob van Kerkhof

Ik ben Rob van kerkhof, een vierdejaars die vorig jaar maatschappelijk
stage bij Leones heeft gedaan. Waarom voor Leones gekozen?
Omdat voetbal mijn passie is en het er altijd gezellig is. Ik was al eerder begonnen met het fluiten van E- pupillen en voor mijn maatschappelijk stage heb ik het trainen van de F3 erbij gedaan.

Ik had een leuke en aardige begeleider en de jongens vonden het allemaal hartstikke leuk. Dit betekent natuurlijk iets voor de voetbalvereniging waar je stage loopt. Ook kun je later in je CV meenemen dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan, altijd handig.

Het leukste aan maatschappelijk stage bij een voetbalvereniging is, dat je de jongens/meisjes iets bij kunt leren, en het natuurlijk gezellig is.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Als je jezelf bij Leones aanmeldt voor een maatschappelijke stage, krijg je eerst een intake gesprek.
Daarin bespreken we onze mogelijkheden en jouw interesses.

Als wij een opdracht hebben die goed aansluit op de mogelijkheden, dan stellen we een stageovereenkomst op waarin we afspraken maken over wat je gaat doen, wanneer en wie je daarbij gaat helpen.

Wij beloven je dat we je begeleiden, helpen en ondersteunen en jij belooft ons dat je voldoende tijd aan je opdracht besteedt. Hiervoor houd je een logboek bij. Je krijgt een leuke taak bij onze vereniging met een bepaalde vrijheid en verantwoordelijkheden.

Durf jij de uitdaging aan?

Geef je talent en je interesse aan ons aan, dan gaan wij samen met jou op zoek naar die spannende en interessante  opdracht bij onze vereniging.

Durf je de uitdaging aan? Of wil je meer informatie?

Neem dan snel contact op met onze stagecoördinator:

Gieke van Oijen
(t) 06 - 53 80 14 31